Siirry sisältöön

Palveluasuminen

Kaikki  palveluasumisen asukkaamme ovat vuokrasuhteessa De Gamlas Hemiin ja saavat tarvitsemansa hoivan ja muut palvelut De Gamlas Hem r.f:ltä. Tehostetussa palveluasumisessa olevilla asukkailla on kaupungin myöntämä palveluseteli, jolla katetaan palveluasumisen hoivan osuudesta muodostuvia kuluja. Pihapiirissä sijaitsevien palveluasuntojen asukkailla ei  välttämättä ole palveluseteliä, kuten tehostetun palveluasumisen asukkailla. He ovat tällöin vuokrasuhteessa ja voivat halutessaan hankkia tarvitsemansa kotihoidon palvelut tai tukipalvelut omakustanteisesti De Gamlas Hemiltä.

Jokaisen hoitosuhteessa olevan asukkaan kanssa laaditaan vuokrasopimuksen lisäksi hoito- ja palvelusopimus sekä yksilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma päivitetään kaksi kertaa vuodessa ja tarvittaessa useammin.

Asuminen

Vuonna 2006 valmistunut päärakennus tarjoaa tehostettua palveluasumista. Rakennuksessa sijaitsee 12 asuntoa, joihin voidaan sijoittaa 18 asukasta. Samassa pihapiirissä sijaitsee neljä (4) palveluasumiseen peruskorjattua rakennusta, joissa asuntojen lukumäärä on yhteensä yhdeksän (9).  Palveluasumisen piiriin voi kuulua 14 ikäihmistä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastajan lausunnon mukaan De Gamlas Hemissä voi asua yhteensä 32 ikäihmistä. Toisessa pihatalossa on tuolihissi, toisessa tasohissi.

Henkilökunta

Osaavaan henkilökuntaamme kuuluu yksikönjohtajan lisäksi sairaanhoitaja, 11 hoitajaa, viriketoiminnaohjaaja, keittiöhenkilökunta sekä laitoshuoltaja. Henkilökunta on työlleen omistautunutta ja panostaa asukkaidemme turvallisuuteen ja viihtyvyyteen joka hetki.

Lämminhenkiseen yhteisöömme kuuluu myös kaikkien lellikki, palvelukodin oma Muumi-kissa.

Keittiö

Keittiössämme valmistuu herkullinen kotiruoka päivittäin. Lounasruokaa saa tilauksesta myös talon ulkopuolelle. Vaihtoehtoisesti lounasta voi käydä syömässä paikan päällä lounasaikaan. Kummassakin tapauksessa tulee olla keittiölle yhteydessä asiasta sopimiseksi.

Virkistystoiminta

Palvelukodilla järjestetään erilaista virkistystoimintaa asukkaille talon oman viriketoiminnanohjaajan toimesta. Lisäksi kodissamme vierailee viikoittain vapaaehtoistoimijoita kuten Helmiina, rikastuttamassa ikäihmisten arkea,

Lääkäri ja päivystys

De Gamlas Hemin lääkäripalvelut tuottaa etäpalveluina Pihlajalinna Oy. Palvelut toteutuvat kerran viikossa tapahtuvan puhelinkierron välityksellä. Tällöin käydään läpi tarpeen mukaan kaikki asukasta koskevat asiat. Lääkäri tulee paikan päälle tekemään kierron 3 kk välein, jolloin myös omaiset voivat halutessaan tavata lääkärin.

Pihlajalinna on järjestänyt 24h toimivan päivystyksen ja lääkäriin voi olla tarvittaessa yhteydessä myös muulloin kuin varsinaisina kiertopäivinä. Hätätapauksissa henkilökunta soittaa luonnollisesti hätäkeskukseen.