Siirry sisältöön

Palvelut

Kaikki asukkaamme ovat vuokrasuhteessa De Gamlas Hemiin ja ostavat palvelunsa De Gamlas Hem r.f:ltä.  Palvelut käsittävät hoiva- ja huolenpitopalvelut, joihin sisältyy mahdollisuuksien mukaan terveydenhoito- ja kotisairaanhoitopalvelut sekä ateriapalvelut.  Jokaisen asukkaan kanssa laaditaan vuokrasopimuksen lisäksi hoito- ja palvelusopimus sekä yksilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma päivitetään 6-10 kuukauden välein ja tarvittaessa useammin asukkaan tilanteen muuttuessa. Asukkaan maksut koostuvat palvelutarpeen mukaan ja maksuihin vaikuttaa RAI-arviointi, mikäli asukkaalla oikeus palveluseteliin. Maksut joita asukas vähintään maksaa ovat, vuokra ja perusmaksu kuukausittain.

Asuminen

Vuonna 2006 valmistunut päärakennus tarjoaa tehostettua palveluasumista. Rakennuksessa sijaitsee 12 asuntoa, joihin voidaan sijoittaa 13 asukasta. Lisäksi tontillamme sijaitsee neljä (4) palveluasumiseen peruskorjattua rakennusta, joissa asuntojen lukumäärä on yhteensä yhdeksän (9).  Palveluasumisen piiriin voi kuulua 14 ikäihmistä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastajan lausunnon mukaan De Gamlas Hemissä voi asua yhteensä 27 ikäihmistä.

Henkilökunta ja keittiö

Meillä on vakituista henkilökuntaa 17 kaikkiaan. Keittiössämme valmistuu herkullinen kotiruoka päivittäin. Lounasruokaa saa tilauksesta myös talon ulkopuolelle. Kuljetus pitää järjestää itse. Asukkaiden on mahdollisuus osallistua päivittäiseen virkistystoimintaan, jota järjestää talon oma virikeohjaaja. Vapaaehtoisryhmä Helmiina käy myös säännöllisesti pitämässä bingoa.

Lääkäri ja päivystys

De Gamlas Hemin lääkäripalvelut tuottaa etäpalveluina Pihlajalinna Oy. Palvelut toteutuvat kerran viikossa tapahtuvan puhelinkierron välityksellä. Tällöin käydään läpi tarpeen mukaan kaikki asukasta koskevat asiat. Lääkäri tulee paikan päälle tekemään kierron 3 kk välein, jolloin myös omaiset voivat halutessaan tavata lääkärin.

Pihlajalinna on järjestänyt 24h toimivan päivystyksen ja lääkäriin voi olla tarvittaessa yhteydessä myös muulloin kuin varsinaisina kiertopäivinä. Hätätapauksissa henkilökunta soittaa luonnollisesti hätäkeskukseen.