Siirry sisältöön

Palvelut

Kaikki  palveluasumisen asukkaamme ovat vuokrasuhteessa De Gamlas Hemiin ja ostavat palvelunsa De Gamlas Hem r.f:ltä. Tehostetussa palveluasumisessa olevilla asukkailla on kaupungin myöntämä palveluseteli, jolla katetaan palveluasumisen hoivan osuudesta (hoivapaketista) muodostuvia kuluja. Pihapiirissä sijaitsevien palveluasuntojen asukkailla ei  välttämättä ole palveluseteliä eikä hoivapakettia kuten tehostetun palveluasumisen asukkailla. He voivat halutessaan hankkia tarvitsemansa palvelut, kuten kotisairaanhoidon, pyykkihuolto-, siivous- tai kylvetyspalvelut ym, joko De Gamlas Hemin tai Kristiinankaupungin kaupungin tuottamina.

Jokaisen asukkaan kanssa laaditaan vuokrasopimuksen lisäksi hoito- ja palvelusopimus sekä yksilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma päivitetään 6-10 kuukauden välein ja tarvittaessa useammin asukkaan tilanteen muuttuessa. Asukkaan maksut koostuvat palvelutarpeen mukaan ja maksuihin vaikuttaa RAI-arviointi, mikäli asukkaalla on oikeus palveluseteliin. Asukkaan maksamat kuukausittaiset vähimmäismaksut  ovat vuokra ja perusmaksu.

Asuminen

Vuonna 2006 valmistunut päärakennus tarjoaa tehostettua palveluasumista. Rakennuksessa sijaitsee 12 asuntoa, joihin voidaan sijoittaa 18 asukasta. Lisäksi tontillamme sijaitsee neljä (4) palveluasumiseen peruskorjattua rakennusta, joissa asuntojen lukumäärä on yhteensä yhdeksän (9).  Palveluasumisen piiriin voi kuulua 14 ikäihmistä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastajan lausunnon mukaan De Gamlas Hemissä voi asua yhteensä 32 ikäihmistä.

Henkilökunta

Osaavaan henkilökuntaamme kuuluu yksikönjohtajan lisäksi sairaanhoitaja, 10 lähihoitajaa, hoitoapulainen, viriketoiminnaohjaaja, keittiöemäntä ja -apulainen sekä laitoshuoltaja. Henkilökunta on työlleen omistautunutta ja panostaa asukkaidemme turvallisuuteen ja viihtyvyyteen joka hetki.

Lämminhenkiseen yhteisöömme kuuluu myös kaikkien lellikki, palvelukodin oma Muumi-kissa.

Keittiö

Keittiössämme valmistuu herkullinen kotiruoka päivittäin. Lounasruokaa saa tilauksesta myös talon ulkopuolelle. Kuljetus pitää järjestää itse. Vaihtoehtoisesti lounasta voi käydä syömässä paikan päällä lounasaikaan. Kummassakin tapauksessa tulee olla keittiölle yhteydessä asiasta sopimiseksi.

Virkistystoiminta

Palvelukodilla järjestetään erilaista virkistystoimintaa asukkaille talon oman viriketoiminnanohjaajan toimesta. Lisäksi kodissamme vierailee viikoittain vapaaehtoistoimijoita kuten Helmiina, rikastuttamassa ikäihmisten arkea,

Lääkäri ja päivystys

De Gamlas Hemin lääkäripalvelut tuottaa etäpalveluina Pihlajalinna Oy. Palvelut toteutuvat kerran viikossa tapahtuvan puhelinkierron välityksellä. Tällöin käydään läpi tarpeen mukaan kaikki asukasta koskevat asiat. Lääkäri tulee paikan päälle tekemään kierron 3 kk välein, jolloin myös omaiset voivat halutessaan tavata lääkärin.

Pihlajalinna on järjestänyt 24h toimivan päivystyksen ja lääkäriin voi olla tarvittaessa yhteydessä myös muulloin kuin varsinaisina kiertopäivinä. Hätätapauksissa henkilökunta soittaa luonnollisesti hätäkeskukseen.