Siirry sisältöön

Asumis- ja hoivapalvelut

Vuonna 2006 valmistunut päärakennus tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista. Rakennuksessa sijaitsee 12 asuntoa, joihin voidaan sijoittaa 18 asukasta. Samassa pihapiirissä sijaitsee neljä (4) vuokra-asumiseen peruskorjattua rakennusta, joissa asuntojen lukumäärä on yhteensä yhdeksän (9).  Kahdessa pihatalossa on hissi (tuolihissi ja tasohissi).

Kaikki  pihataloissamme asuvat ovat vuokrasuhteessa De Gamlas Hemiin ja saavat tarvitsemansa hoivan ja muut palvelut meiltä joko omakustanteisesti tai Pohjanmaan hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä.

Jokaisen palveluita De Gamlas Hemiltä  hankkivan asukkaan kanssa laaditaan vuokrasopimuksen lisäksi hoito- ja palvelusopimus sekä yksilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelma päivitetään kaksi kertaa vuodessa ja tarvittaessa useammin.

Henkilökunta

Osaavaan henkilökuntaamme kuuluu yksikönjohtajan lisäksi sairaanhoitaja, lähihoitajia, hoiva-avustaja, viriketoiminnaohjaaja, keittiöhenkilökunta sekä laitoshuoltaja ja hoitoapulainen. Henkilökunta on työlleen omistautunutta ja panostaa asukkaidemme turvallisuuteen ja viihtyvyyteen joka hetki.

Lämminhenkiseen yhteisöömme kuuluu myös kaikkien lellikki, palvelukodin oma Muumi-kissa.

Keittiö

Keittiössämme valmistuu herkullinen kotiruoka päivittäin. Lounasruokaa saa tilauksesta myös talon ulkopuolelle. Vaihtoehtoisesti lounasta voi käydä syömässä paikan päällä lounasaikaan. Kummassakin tapauksessa tulee olla keittiölle yhteydessä asiasta sopimiseksi.

Virkistystoiminta

Palvelukodilla järjestetään erilaista virkistystoimintaa asukkaille talon oman viriketoiminnanohjaajan toimesta. Lisäksi kodissamme vierailee viikoittain vapaaehtoistoimijoita kuten Helmiina, rikastuttamassa ikäihmisten arkea,

Valtakunnalliseen vanhustenviikkoon osallistuminen on meille perinne, jolloin järjestämme asukkaillemme vaihtelevien teemojen mukaista ohjelmaa. Olemme tehneet teemojen mukaisesti muun muassa retken Kristiinankaupungin Pyhävuorelle, käyneet elokuvissa, nauttineet niin musiikkiesityksistä kuin Högnäs Farmin kotieläintilan eläinten vierailusta ja maittavasta juhlalounaasta. Jokakesäinen perinne on myös asukkaille ja läheisille järjestettävä kesäjuhla, jolloin vietämme kesäpäivää kauniissa puutarhassamme erilaisesta ohjelmasta, hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta nauttien.

Lääkäri ja päivystys

De Gamlas Hemin lääkäripalvelut tuottaa etäpalveluina Pihlajalinna Oy. Palvelut toteutuvat kerran viikossa tapahtuvan puhelinkierron välityksellä. Tällöin käydään läpi tarpeen mukaan kaikki asukasta koskevat asiat. Lääkäri tulee paikan päälle tekemään kierron 3 kk välein, jolloin myös omaiset voivat halutessaan tavata lääkärin. Myös pihataloissa asuvilla on oikeus lääkäripalveluun silloin, kun he hankkivat kotihoitoa palvelusetelillä.

Pihlajalinna on järjestänyt 24h toimivan päivystyksen ja lääkäriin voi olla tarvittaessa yhteydessä myös muulloin kuin varsinaisina kiertopäivinä. Hätätapauksissa henkilökunta soittaa luonnollisesti hätäkeskukseen.