Siirry sisältöön

Palveluhinnasto

 

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Sosiaalihuoltolain 21 §:n mukaista palveluasumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon sekä hoitoa ja huolenpitoa. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on suurta ja  jatkuvaa.

Asiakasmaksulain 7 c § sisältää pitkäaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakasmaksun perusteet. Maksu saa olla enintään 85 prosenttia asiakkaan nettokuukausituloista, joista on tehty laissa mainitut vähennykset.

Mikäli suurempituloinen puoliso on pitkäaikaisessa ympärivuorokautisessa palveluasumisessa, hoitomaksu voi olla enintään 42,5 % puolisoiden yhteenlasketuista kuukausituloista.

Asukkaat saavat Pohjanmaan hyvinvointialueen myöntämän ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin, joka kattaa osan hoitomaksusta. Palvelusetelin arvoon vaikuttavat asukkaan tulot ja hoidon tarve.  Asukas maksaa palveluntuottajalle kaupungin määrittämän omavastuuosuuden, joka on palveluntuottajan määrittämän hinnan ja palvelusetelin välinen erotus. Palveluseteli kattaa myös päivittäiset ateriat. Kuukausittaiset kustannukset (vuokra mukaan lukien) vaihtelevat 1000-2000 euron välissä riippuen tuloista ja myönnetyn palvelusetelin arvosta.

Lääkkeet ja hoitotarvikkeet

Asukkaat maksavat itse omat henkilökohtaiset lääkkeensä ja hoitotarvikkeensa.

 

Vuokra-asuminen

Vuokra

Keskimääräinen vuokrataso on asunnon koosta riippuen 14-15,5 e /m2

Asuntoja voi tiedustella puhelimitse numerosta 0400 320 811 (yksikönjohtaja).  Mikäli tarvetta kotona asumista tukeville palveluille on, voi asukas hakea kotihoidon palveluseteliä Pohjanmaan hyvinvointialueelta tai vaihtoehtoisesti maksaa palveluista itse, jolloin hänellä on mahdollisuus 60 % kotitalousvähennykseen.  Tukipalveluihin (esim. ateria- ja siivouspalvelu) ei voi saada palveluseteliä, mutta niihin voi myös saada yllä mainitun kotitalousvähennyksen.

Pihatalojen asukkaat voivat käydä ruokailemassa A-talon (ympärivuorokautinen palveluasuminen) ruokasalissa. Aterioista voidaan räätälöidä tarpeiden mukainen paketti.

Kotihoidon ja tukipalveluiden hinnasto on nähtävillä Kotihoito -välilehdellä.