Siirry sisältöön

Palveluhinnasto

Tehostettu palveluasuminen. Mistä maksut koostuvat?

Tehostetun palveluasumisen maksu koostuu vuokran ja muiden asumismenojen lisäksi peruspalvelumaksusta, RAI-arvioinnin perusteella määritetyn hoivaluokan mukaisesta hoivapakettimaksusta sekä ateriamaksusta. Täyttääkseen tehostetun palveluasumisen kriteerit, tulee hoivaluokan pääsääntöisesti sijoittua alueille 3-5. Mikäli asukkaalla on kaupungin myöntämä palveluseteli, hän maksaa hoivapaketista alempana määritellyn omavastuuosuuden.

Vuokra ja muut asumismenot

Vuokra  14 e/m2 +sähkö 20 e/kk + vesimaksu 17 e/hlö/kk.

Peruspalvelumaksu

Peruspalvelumaksu 200 e/kk tai 270 e/kk/pariskunta. Peruspalvelumaksu sisältää hoitohenkilökunnan läsnäolon 24/7, turvahälytysjärjestelmän, paikalliset sanomalehdet sekä perushygieniatuotteet

Hoivapaketit

Luokka 1 290 e/kk. Sisältää päivittäisen vähäisen hoivan tarpeen sekä vaatehuollon, siivouspalvelun ja avustetun hygienia-kylpypalvelun.

Luokka 2 306 e/kk. Sisältää edellisen hoivapaketin lisäksi apua pukeutumisessa ja riisuuntumisessa, sängyn petaamisen ja henkilökohtaisessa hygieniassa avustamisen useasti päivän aikana.

Luokka 3 326 e/kk.  Hoivan ja avun tarve kohtalainen, hoidon valvonnan tarvetta useasti vuorokaudessa.  Avustaminen ruokasaliin ja takaisin (pyörätuolissa olevat ja dementoituneet asukkaat), avustamista päivittäisissä toimissa kuten wc-käynneissä, hygienianhoidossa, pukeutumisessa ja riisuuntumisessa jne. Vaatehuolto, siivouspalvelu.

Luokka 4 356 e/kk. Hoivan ja avun tarve melko suurta. Hoitotilanteissa tarvitaan usein kahden hoitajan läsnäolo. Yöaikainen huolenpito, esim asentohoidon toteuttaminen.

Luokka 5 396 e/kk . Kokonaisvaltaista hoitoa ja hoidon valvontaa ympärivuorokautisesti tarvitsevalle asukkaalle, esimerkiksi vuodepotilaalle, joka tarvitsee paljon apua/on täysin autettava hoitotilanteissa ja ruokailuissa.

Ateriamaksu

Kaikki ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala) 450 e/kk

Kaikki ateriat paitsi päivällinen 360 e/kk

Kaikki ateriat paitsi päivällinen ja kahvi 325 e/kk

Vain lounas 225 e/kk

Lääkkeet ja hoitotarvikkeet

Asukkaat maksavat itse omat henkilökohtaiset lääkkeensä ja hoitotarvikkeensa. Lääkereseptien uusinta ja yhteydenotot apteekkiin sisältyvät hoivapakettien hintoihin.

Palveluasunnossa asuminen 

Vuokra 11-13e/m2 + sähkö 20 e/kk+vesi 17 e/kk/hlö

Peruspalvelumaksu 200 e/kk tai 270 e/kk/pariskunta. Maksuun sisältyy turvahälytys- ja paloturvallisuusjärjestelmät, henkilökunnan tavoitettavuus ympäri vuorokauden, paikalliset sanomalehdet, pyykinpesu- ja siivousaineet, wc-paperi, roskapussit sekä perushygienianhoitotuotteet kuten shampoo.

Halutessaan asukas voi ostaa lisäpalveluita, kuten siivouksen, pyykkihuollon, peseytymisessä avustamisen jne kokemansa tarpeen mukaan.

Palveluasuntojen asukkaat voivat käydä ruokailemassa A-talon (tehostettu palveluasuminen) ruokasalissa. Hinnasto löytyy yläpuolella olevan tehostetun palveluasumisen tiedoista.